De dier van de vrije verkoopklasse. Deze kunnen tijdens de tentoonstelling wijzigen. De dieren van de vrije verkoopklasse mogen direct mee naar huis genomen worden.

Hierbij de uitslag van Oneto 2017 met de rasgebonden Europashows van alle Nederlandse rassen.

Diergroep: Hoenders groot en dwerg  
   
Hollands kuifhoen 16
Ned Baardkuifhoen 34
Brabanter 2
Hollands hoen 53
Kraaikop 35
Ned.Uilebaard 42
Ned.Uilebaard  AOC 5
Drents hoen 16
Drentshoen bolstaart 8
Fries hoen 77

De Feest/Fokkersavond op zaterdag 2 december wordt gehouden voor alle inzenders en fokkers verbonden aan de Oneto/Europashow.

Tijdens deze avond wordt een diner gepresenteerd en krijgen de eigenaren van de Europese kampioenen per ras de Europese Kampioensband uitgereikt.

De Feestavond wordt gehouden in Shelter B527 netruimte voor 350 gasten, ook op het vliegveldterrein, waar ruime parkeergelegenheid aanwezig is.
De Feestavond begint om 18:00 uur.

De kosten voor het diner bedragen € 27,50 per persoon en dienen gelijktijdig met de inschrijving te worden betaald. Consumpties voor en na het diner kunnen worden verrekend met aan te kopen munten op de locatie. 

Grote internationale concurrentie verwacht bij de Nederlandse Hoenderrassen. Verschillende fokkers uit Duitsland, Denemarken, Tsjechië, Zwitserland en zelfs de Verenigde staten hebben zich aangemeld Bij de Europashow voor de Nederlandse (Dwerg)hoenderrassen op de Oneto. Deze Europashow wordt voor veel rassen de eerste keer dat zij zich internationaal kunnen laten vergelijken wat een interessante exercitie wordt vooruitkijkend naar de Europese standaard.

Aanvullende gegevens