Nog niet eerder in haar 64-jarige bestaan, is de Oneto Europees gastheer geweest voor alle Nederlandse Hoender- en Dwerghoenderrassen. De aanstaande Oneto wordt daarmee een uniek en onvergetelijk moment met vele (inter)nationale bezoekers, wat de Oneto als (inter)nationale show in Oost-Nederland
nog beter op de kaart zet.
Een ander hoogtepunt wordt de Internationale eierkeuring waarbij eieren worden beoordeeld door een Engels jurylid. Hierbij wordt louter gekeken naar de kwaliteit van het ei zodat iedereen kans maakt op de eerste prijs! Wij rekenen op jullie kostenloze inschrijving.
Deze activiteiten passen in het voornemen om meerdere activiteiten op de Oneto te tonen voor een breder publiek. Goede ervaringen hebben we inmiddels met de exotische en kleurrijke bijdrage van de Parkieten Sociëteit Twente. Echter, vele liefhebbers kennen onze rassen, onze traditie van de tentoonstelling en daarmee
onze hobby niet of nauwelijks. Daarmee zijn wij allen ambassadeurs van onze sport. Sta vooral open voor alle bezoekers die meer willen weten, misschien schuilt er een nieuwe medefokker in. De Verkoopklasse kan hierbij die eerste belangrijke stap zijn, maar ook de stand van de speciaalclub.
Om de internationale banden te versterken, wordt op zaterdagavond 2 december vanaf 18:00 uur eenfeestelijke fokkersavond georganiseerd in Shelter B527 op het vliegveldterrein met een gezamenlijk diner en de uitreiking van de Europese prijzen per ras. Het moment om binnen een genoeglijke sfeer, collegafokkers te ontmoeten en bij te praten. Let wel, deze avond is niet alleen voor de fokkers van de Nederlandse (Dwerg) Hoenderrassen, maar voor alle fokkers van Hoenders, Konijnen, Sierduiven, Cavia’s, Sier- & Watervogels die elk jaar weer een geweldig attractieve collectie dieren op de Oneto tonen.
Tijdens de vorige Oneto in Hangar 11, hebben wij gemerkt dat de combinatie van enkele kooien met volières, tomen en koppels een goede sfeer creëert waarbij fokkers elkaar op verschillende plekken kunnen ontmoeten; wellicht dat u met het inzenden hier ook aandacht aan kunt geven.
Van onze kant nodigen wij u allen graag uit om samen met uw vrienden, familie en geïnteresseerden de Oneto op 1,2 of 3 december te bezoeken en vergeet dan vooral de jeugd niet mee te nemen voor een kennismaking met de veelheid van onze rijke hobby. Om deze reden is de toegang voor kinderen tot en met 16 jaar gratis. Immers, velen van ons zijn op jonge leeftijd ook in aanraking gekomen met het houden van kleindieren als liefhebberij. Dit laatste is één van de acties die de Oneto samen met onze gewaardeerde hoofdsponsor en diervoerderspecialist Garvo op poten heeft gezet om zoveel mogelijk jeugd kennis te laten maken met onze liefhebberij. Voor kennisoverdracht over gezonde voeding en daarmee weerbare dieren kan overigens zowel jong als oud bij de gezond voer specialisten van Garvo terecht.
Tenslotte hopen wij u allen te ontmoeten bij de opening van de show op zaterdag 2 december door Geert Boink, voorzitter van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen die zich samen met de Oneto en de KLN de afgelopen tijd sterk heeft gemaakt voor het opheffen van het tentoonstellingsverbod bij een vogelgriepuitbraak. The
show must go on en laten we er samen weer een geweldige show van maken!

Namens het Oneto-bestuur en de vele vrijwilligers van de Oneto,
Edgar de Poel

P.s. dinsdag 17-10-2017 komt het volledige vraagprogramma en de online inschrijfformulieren op de site te staan.

Aanvullende gegevens